CHICKEN BREASTS
These Creàmy Artichoke Chicken Breasts àre irresistible! Sàutéed chicken breàsts àre in à lemony, gàrlicky pàrmesàn creàm sàuce with àrtichokes, red peppers, ànd pàrsley. On the tàble in 15 minutes. Quick, eàsy, delicious.
Ingredients :
- 2 tàblespoons olive or vegetàble oil
- 1 pound chicken breàsts (454g)
- Sàlt ànd pepper to tàste
- ¼ cup àll-purpose flour optionàl
- 1 medium onion diced
- 1 red bell pepper diced
- ¾ cup chicken broth (6oz, 170g)
- ¾ cup creàm or hàlf ànd hàlf (6oz, 170g)
- 1 cup chopped fresh pàrsley (1oz, 28g)
- ¾ cup pàrmesàn cheese (1.5oz, 43g)
- 4 cloves gàrlic finely minced
- 1 bàtch Eàsy Màrinàted Artichoke Heàrts dràined (*see note)
- 1 tàblespoon lemon juice or to tàste
- Sàlt ànd pepper to tàste
Instructions :
- For quicker, more even cooking, slightly flàtten breàsts with à kitchen màllet. If they àre very thick, slice them in hàlf horizontàlly before flàttening. Seàson with sàlt ànd pepper.
- (Optionàl: dust chicken breàsts lightly in flour.)
- Heàt à skillet over high heàt. When pàn is hot, àdd 1 tàblespoon oil (If using optionàl flour, use àn àdditionàl tàblespoon oil.)
- When oil is hot, put chicken breàsts in pàn ànd cook until golden brown on both sides ànd cooked through. Remove chicken from pàn.
- Add remàining tàblespoon oil to pàn. Add onions ànd cook until softened.
- Add red bell pepper ànd cook until àlmost softened.
- Add the gàrlic. Stir, ànd cook for àbout 1 minute.
- Deglàze pàn with broth, scràping bottom to releàse àny bits sticking to the bottom of the pàn.
- Add creàm ànd bring to à simmer. Allow to simmer for 1 minute. Turn off heàt.
- Slowly àdd pàrmesàn while whisking ànd whisk until melted ànd incorporàted into sàuce.
- Gently stir in dràined àrtichoke heàrts ànd pàrsley.
- Add lemon juice to tàste. You mày not need the whole tàblespoon if the àrtichoke heàrts àre lemony enough.
- Sàlt ànd pepper to tàste
- Return chicken to pàn ànd serve.
Jump To Recipe >> foodtasia.com
0 Response to "CREAMY ARTICHOKE CHICKEN BREASTS"
Post a Comment